Med kjærlighet for kakene og kundene

For tobarnsmor Trine (45) startet det med drømmen om å gjøre hobby til levebrød. I dag skaper den selvlærte bakeren både arbeidsplasser og møteplasser for lokalbefolkningen i Sørumsand.

– Det har gått over all forventning. Jeg skulle skape min egen arbeidsplass, men så har det bare vokst og vokst. I dag har jeg åtte deltidsansatte og snart blir det flere, sier Trine Slemdal Sigvartsen.

Det er få i Sørumsand som ikke kjenner Trines store smil – for ikke å snakke om de sagnomsuste kanelsnurrene. Folk kommer angivelig langveisfra for å oppleve bakverket som har blitt en spesialitet for Trines Go´kaker.

– Jeg deler ikke oppskriften, men de inneholder mye kjærlighet. Vi har solgt rundt 150.000 kanelsnurrer siden vi åpnet i februar 2015, forteller Trine.

Det som har skjedd siden 2014 er et aldri så lite eventyr. Det var da den tidligere barnehageansatte bestemte seg for å leve ut drømmen.

Det som begynte med utsalg og kafé i Sørumsand sentrum i 2015, omfatter i dag også pub og restaurant. Responsen fra lokalbefolkningen har vist at det er fullt mulig å skape suksess på hjemmebane.

– Folk er utrolig flinke til å bruke tilbudet, de er kjempepositive og veldig støttende. Det betyr sikkert mye at jeg er herfra og at folk kjenner meg, men jeg tror at det også handler om at vi leverer god kvalitet, sier Trine.