– Et utrolig flott sted å vokse opp

– Det er idrettslaget som er hjertet i denne bygda, sier Øyvind Jakobsen (48).

Det var en dame som bragte bergenseren hit i 2001, og i Sørumsand IF fant han fort enda mer kjærlighet. 17 år senere er Jakobsen hovedstyremedlem, markedsansvarlig og barnefotballtrener på 16. året.

Store deler av fritiden legges ned på idrettsplassen en kort rusletur fra eneboligen han deler med samboeren i Sørumsand sentrum.

– For meg er det å være fotballtrener for barn en helt fantastisk avkobling. Om jeg er litt gretten etter en lang og slitsom dag på jobb, så er halvannen time sammen med unge fotballspillere medisin for sjelen, sier 48-åringen som daglig pendler til jobb i Oslo.

Når Jakobsen beskriver idrettslaget som hjertet i Sørumsand, handler det om både den høye aktiviteten og det gode miljøet i foreningen.

Med to kunstgressbaner, gressbane, bueskytterbane, to tennisbaner, sandvolleyballbane, håndballhall, klubbhus og skatebane, er det nesten alltid yrende liv i idrettsparken i sentrum. Jakobsen forteller om et inkluderende miljø som det er lett å komme inn i, og som han selv mener er den aller viktigste drivkraften i lokalmiljøet.

– Om jeg skal trekke frem to ting som virkelig er bra i lokalmiljøet, så må det være idrettsmiljøet og skolefasilitetene. Sammen gjør det Sørumsand til et utrolig flott sted å vokse opp!